Photo by: Annelien Pienaar Food Consultant (www.annelienpienaar.co.za)

Hallo Twister,

Baie dankie vir die lekker kuiertjies aanlyn by die BKT Bakkiesblad groep en al die spog gebak en gekook wat kom pronk. Jammer oor die nuusbriefie wat nie verlede week uit gegaan het. My arm is baie beter en die pols kan al draai…die seuns is baie bly want nou kan hul hande rus van al die tik. Ek het hierdie week ook besef dat die kinders nie op skool geleer word om te tik soos ons van ouds geleer het om te doen. Ek het deur Googeloer geflits en ou oefeninge teë gekom en die ouens laat oefen…hul wil al huil as hul hoor a, s, d, f, j, k, l, . Wel, ek dink dit is vir hulle toekoms die beste ding wat ek hul seker kan leer, behalwe maniere en om Godvresend te wees.

Wat het ek vir julle in die resepte arsenaal vir hierdie week? Daar is Melkkos met ‘n Twist met ‘n kinkel vir ons Glutenvrye mense,  Meusli (waarvan so ewe die e en die u omgeruil is…nie eke, die klein basies wat help tik het!). My fout dat ek nie behoorlik geproeflees het. Sal die ene nog reg stel. Dan is daar ook ‘n Bierbroodjie met Kaings en Peppadews gemaak met die Bakkersmengsel wat op die gratis afdeling van die tuiste is (foto volg môre. Laaste maar nie die minste nie, ‘n ongelooflike lekker en ook gesonde Framboos asyn Framboos (Raspberry) asyn. Ook ‘n kuur voor die verkoue en griep kom wat ek so paar weke voor winter doen: Boererate en Gemmer met ‘n goeie dosis Echina Force elke dag. Lees maar elke resep en geniet.

Baie dankie aan ieder en elk wat die reis en pad met my en BKT se ontwikkelling stap. Dit is harde werk, niks kom verniet nie…so ook nie slaap nie. Dus, as jy vandag hier lees en dink sy is gebless…nee, ek is nie gebless nie, ek word deur die Vader gelei en omdat ek erken ek is Sy Hippie-kind en volkome oorgee aan hom…bless hy my omdat ek gehoorsaam is. Ja, hoor my mooi, soms is ek so vrek besig dat ek besef, maar Here, ek het nog nie vandag een gesprek met U gehad. My tye alleen, op die pad, in die kantoor…soms sit ek hardop met Hom en praat, dat my kantoor mense dink ek is mal. Soms antwoord hulle…ja, alleen stap ek nie die pad nie. Mag elke liewe mens, maak nie saak hoe oud jy is, wat moet oor begin omdat jy jou werk verloor het…weet, net deur jou eie gewilligheid om te wil woeker, jy wel bo kan uit kom. Ek was daar en glo my die uitdrukking wat ek eendag by ‘n student gehoor het toe ek nog dosseer het: “Mam, I feel so down, I have to look up to see the ground.” Sulke woorde wil jou eers laat glimlag, maar dan besef jy hoe ernstig die donker dieptes vir so ‘n persoon is…want ek het baie al so gevoel. Maak tyd om met ‘n geliefde te praat, nee nie kerm nie, net praat. Hetsy ‘n vriendin, eggenote, vriend, kind, die dominee…moenie stil bly praat, vra hulp. Elke dag bid ek vir my Skepper: Here, seen my met goeie gesondheid, my gesin en my Twisters…sonder ons gesondheid kan ons nie woeker.

Geniet die nuwe week en al die opwinding met die BKT kook program wat begin op VIA, kanaal 147, om 18h00 Maandag. Hier wys ek vir julle ook ‘n stukkie van hoe ek leef. Dit wat julle gaan sien is ek, niks opgesmuk, die ware rou ek. Ek dink ook dit is waarom ek ‘n tyd gelede my heel eerste panic attack gekry het…want ek het besef hoe erg ontbloot ek myself om vir julle alles te wys…kompleet soos by die ginekoloog. Die resepte sal op Netwerk 24 beskikbaar wees, maar dit is net vir subskripsie lede. Ek het ‘n ompaadjie gekry en gaan dit wel ‘n week later op die gratis deel van die webtuiste laai…en elke Dinsdag oggend tussen 08h00-09h00 gaan ek vir 10 minute op Pretoria FM kuier en ook die resepte daar aflees. Verder kan julle die radio van oral deur die land en die wereld luister deur net op Pretoria FM se tuiste in te gaan en dan op die “live streaming” te klik. Daar is ook in volgende week se Huisgenoot vir julle nuwe resepte te kies en keur om te gebruik…’n hele artikel oor BKT! Nog nie klaar gekoer…daar is na elke episode ‘n wonderlike geskenkpak vir ‘n kyker om te wen…

Voorskou van die BkT TV reeks: VIA Kanaal 147

Van ‘n dankbare hart na jou wat hier lees…saam sal ons deur die Kombuis kopkrappers wikkel en woel…so ook al die muis neste in onse harte skoonmaak, ons families en Skepper dien.

BKT groete
Annelien