Wanneer tyd letterlik jou baas word en tyd in die kombuis word tot die minimum beperk het ek ‘n oplossing vir jou met die hulp van jou “Slow cooker / Crock pot / Hutspot”.

Die bestanddele van hierdie resep word in lae op mekaar gestapel en ‘n eenvoudige ding soos ‘n tydskakelaar wat apart aangekoop kan word indien jou Slow cooker nie ‘n tydskakelaar het, skakel na paar ure aan en jou kos word gaar. Teen die tyd wat jy tuis kom begroet die wonderlike geure van huislike samesyn jou by die deur.

Ek gebruik ‘n 3 liter Hutspot vir hierdie resep en ‘n groter pot sal ook geskik wees.

1.5 kg skenkel / kort rib / chuck vleis
2 k risotto rys
250 ml warm kraan water
2 e Sop poeier, tuis gemaak of Witsous Bêre mengsel p.211
1 x Bruin sous
1 e roosmaryn, gedroog
2 e bisto
6 wortels, geskil, repies
2 seldery stingels, fyn ringetjies
2 uie, blokkies gesny
250 g bruin knopies sampioene (opsioneel)
200 ml klapper room

Plaas die reis onder in die pot. Pak dan die bestanddele soos gelys in lae op mekaar: wortels, sampioene, seldery, uie, vleis.

Meng die water en roosmaryn met die sop poeier en giet oor die vleis. Skakel die pot op hoog vir 6-8 ure totdat die vleis sag is en van die been val.

Rond af met ‘n koppie klapper room of gewone room.

Bron: Annelien Pienaar, 2019, Spyskaart beplanning klas