Kondensmelk Mosterd

Kondensmelk Mosterd

Ons het met “wiel neusie vleis“ (varkie) geleer om die heerlike mosterd te eet. Verder het ons eerder die mosterd as botter op ons toebies vir skool verkies, saam met hoender en oorskiet koue vleis. Die mengsel hou maande in die yskas. Jy kan 200 ml mayonnaise bysit vir ‘n ekstra romerigheid indien jy verkies. Maar ek geniet myne beide kante toe. Gooi dit in jou koolslaai en jy het ‘n wonderlike smaak.

397 g (1 blik) Kondensmelk
200 g (1 k) Wit suiker
50 g – 110 g Mosterdpoeier afhangend van hoe sterk jy die mosterd verkies, proe soos jy werk.
200 ml Wit asyn

Meng die kondensmelk, suiker en mosterdpoeier tot ‘n gladde pasta.

Voeg die mayonnaise (indien verkies) en asyn by en meng weer goed.

Bewaar dit in die yskas.

LEWER: Ongeveer 750 ml.

BRON: Annelien Pienaar. 2015

 

Print Friendly, PDF & Email
2017-06-13T07:59:51+00:00 19 Comments

19 Comments

  1. Catherine June 13, 2017 at 7:50 am - Reply

    Ek maak myne sonder die suiker.

    • Annelien June 13, 2017 at 8:01 am - Reply

      Hallo, dit kan mos ook werk, jy is wonderlik om dit te noem. Ek dink baie mense sal dit oorweeg om die soet minder te maak. Groete Annelien

  2. ronel June 13, 2017 at 8:46 am - Reply

    hI aNNELIEN DALK LEES EK DIT MIS, HOEVEEL MAYONAISE?

    • ronel June 13, 2017 at 8:47 am - Reply

      doh, ek sien dit nou hahaha
      seker omdat my mond so water dat ek so mis lees.

      • Annelien June 13, 2017 at 3:52 pm - Reply

        Laat weet as jy nie reg kom nie. groete Annelien

    • Annelien June 13, 2017 at 3:52 pm - Reply

      Hallo Ronel, loer ek het die hoeveelheid in die teks gesit. Groete Annelien , PS:laat weet as jy nie reg kom nie

  3. Breggie Myburgh June 13, 2017 at 11:00 am - Reply

    Vreeslik baie suiker! In die kondensmelk en dan nog eksta suiker… nie goed vir kinders sowel as grootmense nie.

    • Annelien June 13, 2017 at 3:51 pm - Reply

      Hallo Breggie, dankie vir jou boodskap. Ek het die resep so geskryf dat die suiker uitgelaat kan word. Dankie vir die opmerking en hoop jy Twist nog heerlik saam. BKT groete Annelien

  4. Runette June 14, 2017 at 5:59 am - Reply

    Ek verkies bruin asyn

    • Annelien June 14, 2017 at 2:28 pm - Reply

      Dit kan net lekker wees. Groete Annelien

  5. johann du plssis June 14, 2017 at 11:34 pm - Reply

    Sal dit goed wees vir ‘n diabeet? Ek wonder……….My vrou sal botweg weier om die konkoksie vor my aan te maak 🙂

    • Annelien June 15, 2017 at 6:55 am - Reply

      Ongelukkig kan jy nie jou lippe waag aan hierdie happie nie. Jou suiker sal so spyke, jou vrou dagvaar my dalk net. Sterkte en ek gaan plan maak om ietsie vir die diabete saam te slaan. Ek gaan jou my proe(f) konyn maak. Groete Annelien

  6. Groete Sarie June 16, 2017 at 8:46 am - Reply

    Ek gebruik die ligbruin suiker want ek gebruik nie witsuiker nie en dit werk wonderlik dit is nie so vreeslik soet nie,
    of soms los ek die suiker heetemal uit. Ek gebruik ook bruin asyn

    • Annelien June 16, 2017 at 11:21 am - Reply

      Dit is wonderlik om al die variasies te sien, uiteinde…heerlike soet mosterd. Geniet en groete Annelien

  7. betsie June 20, 2017 at 7:11 pm - Reply

    Mens eet n bietjie op n slag as mostert. Ek dink minder as konfyt op n broodjie. So dis nou nie asof n mens n koppie suiker op n slag inkry nie… Dankie Annelien vir die resep.

    • Annelien June 20, 2017 at 7:49 pm - Reply

      Matigheid mos altyd voor oë…whehe…ja soms gebruik mens maar in elke geval die ekstra skeutjie…Groete Annelien

  8. Lorinda Maritz August 2, 2017 at 4:09 am - Reply

    Ek maak myne ook sonder die suiker. Hou lank in yskas en heerlik saam met kour vleis

  9. Lorinda Maritz August 2, 2017 at 4:10 am - Reply

    Ek maak myne ook sonder die suiker. Hou lank in yskas en heerlik saam met koue vleis

    • Annelien August 2, 2017 at 1:29 pm - Reply

      Dit sal 3 maande hou. Maar met my Filistyne is jy gewaarborg so 4 weke. Groete Annelien

Leave A Comment