Jaffels

Jaffels

Hierdie is nou nie eintlik ’n resep nie, maar eerder ’n bespreking en antwoord van bak probleme t.o.v. jafels en ander toeknyp rooster broodjies.  Sit die brood vas aan die pannetjie? Breek en val al die vulsels uit? Hier is my idees rondom die gebruik van hierdie toeknyp pannetjies en hul werking. Dit maak nie saak of dit elektries of nie-elektries aangedryf word…almal werk op dieselfde beginsel.

1. Broodjies moet met regte egte botter gesmeer word. Margarien en sproei kleefwerende middels brand vas en gee ook nie daardie kenmerkende brosheid soos botter.

2. Pannetjies wat oor gasvlamme of elektriese plate gebruik word moet ten minste 3 minute aan beide kante verhit word op ongeveer die helfte van die gas of hitte verstelling wat daar is. Bv. As die gas stelling 1-6 is werk op drie.

Heerlike vulsel idees:
1. Kerrie Maalvleis resep op die webtuiste
2. Soet franseroosterbrood met Melktert vulsel: Maak die Soet mosbeskuit resep sê en bak dit soos ‘n gewone brood. Sny die brood in skywe en doop in geklitste eier. Plaas op pannetjie waarin botter gesmelt is. Skep lepels vol melktert pap in en maak weer toe met broodjie. Bak vir ongeveer 3 minute aan beide kante. Sprinkel met kaneel en versiersuiker mengsel met ’n sterkte wat jou pas.

Bron: Annelien Pienaar, Kookklas 2015, epos: boerekostwist@gmail.com

2018-05-22T19:02:13+00:002 Comments

2 Comments

  1. Connie van der Merwe May 29, 2018 at 1:14 pm - Reply

    Hallo Annelien ek wil net graag met jou deel ek sukkel al baie jare met my Jaffels en is lief om dit te maak na ek jou bespreking gelees het gaan koop ek toe regte botter soos jy sê en my man word gestuur om brood te koop en hy dink hy doen my ‘n guns om die varsste brood wat hy kan kry te koop nouja ek weet vars brood is maar geneig om vas te sit maar het dit toe bietjie gesukkel om met die botter te smeer en my reggemaak vir die sukkel en voorwaar nie EEN het vasgesit nie van nou af net regte botter vir Jaffels vir my baie dankie vir die goeie raad!

    • Annelien May 29, 2018 at 4:23 pm - Reply

      Connie, baie dankie vir die positiewe terugvoering…dit laat my dink aan ‘n staaltjie van my man. Hy het vreeslik eendag met my geraas toe ek dit waag om vars brood te rooster. Ons was seker so 3 maande getroud. Hom so staan en kyk my tong geklap. Die volgende sny brood ingesit…hy pluk dit uit en neem ‘n stuk ou brood en druk dit in die rooster. Sy woorde: “My ma het altyd die ou brood vir ons gerooster, nooit vars brood!”. Wel, my skoonma daaroor aangespreek en gevra waar sy aan die ding kom. Sy het so groot geword want dit was al manier hoe haar ma die ou brood vars kon laat proe. Net om pennies om te draai. Hoe kosbaar is dit nie? Beste wense en jy is ‘n oulike Twister!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.