So kom alles tot ‘n einde in hierdie era! Weg is Redro en Anchovy paste, maar moenie kommer want ons gaan ons eie maak wat gesond en heerlik is. Jy kan self die hoeveelheid vis aanpas na gelang van keuse…maar hier is die basis wat ek al vir 23 jaar lank op werk. Ons het in Kanada gewoon vir ‘n wyle in 2001 en daar was NIE Redro gewees in die klein dorpie aan die buitewyke van Abbotsford, Fort Langley. As jy na dag 5 nie kan ophou huil oor Suid-Afrika en jou ma soek en jy nie ‘n troos kossie kry dan…Naarstigtelik dik van die verlang bel ek my ma vanaf ‘n muntbussie en skryf op boetie se skoon doek (al papier wat daar in die doeksak was) die resep neer. Later het sy dit ewe netjies vir my geepos. Met so ‘n bietjie twist hier en daar met vreemde handelsmerke in die vreemde het ek dit wel reg gekry. My buurvrou was gek oor dit. So, waar jy ookal in die wye wêreld is, jy kan Redro eet.

1 blikkie (120 g tot 125 g) sardientjies, vog verwyder, asb nie Pilchards in die tamatiesous, dit moet die plat reghoekige blikkies wees.
2 blikkies (90-100 g) anchovy, olie dreineer maar behou om die tekstuur aan te pas aan die einde
1 e tamatie paste, die dik soort, ek vind KOO se handelsmerk maak mooi rooi
3 knippies wit peper
2 knippies wit suiker
1 knippie gedroogde dill (opsioneel)

Plaas al die bestanddele in die Bamix se wet ‘n dry mill en puree tot glad. Indien jy vind dat die vis smeer te dik is kan jy bietjie van die anchovy se olie byvoeg en goed deur meng. Enige staaf menger sal werk om fyn te maak of voedsel verwerker…anders vryf deur ‘n sif.

Stoor:
1. In die yskas en gebruik binne 14 dae.
2. Vakuum seel in yskas vir 4 weke
3. Vries vakuum of lug uit sakkie gedruk vir 3 tot 6 maande.

Loer gerus in by my privaat Faceboek groep op hierdie rooi skakel:  Boerekos met ‘n Twist

Bron: Annelien Pienaar, 2002, verwerking van ouma Hantie se WEDWO…
Hoeveelheid: 200 ml of 250 g

English version

1 tin (200 g) sardines, strain brine. Please take note it is the square flat container, not Pilchards in tomatosauce
2 tins (100 g) anchovy fillets in oil, strain oil and reserve for later to adjust texture to your liking
1 tbsp (15 ml) tomato paste NOT puree. I found KOO’s paste to give the correct colour
3 pinches of fine white pepper
2 pinches of white sugar (optional) but balances the flavours well
1 pinc of dried dill (optional)

Puree all ingredients and adjust texutre to taste with remainder of oil.

Bron: Annelien Pienaar, 2002, verwerking van ouma Hantie se WEDWO…
Hoeveelheid: 200 ml of 250 g