Daar is ʼn koekie in die winkels wat ek net nie kan weerstaan nie. Toe ons in Kanada gewoon het was daar nie Nutti krust koekies nie en die die heimwee was groot. Ek het op ʼn dag besluit dit is nou of nooit, ek het begin met die ontwikkeling van hierdie resep en na ʼn maand kon ek terug staan en tevrede voel met die pogings. Is dit dieselfde, is dit eties korrek? Nee, dit is nie, maar die warm soutkaramel smaak as jy die koekie in ʼn koppie tee doop…dit is hemels.

80 g (1 k) hawermout (oats)
80 g (1 k) klapper

Plaas bestanddele in ‘n voedselverwerker en maal saam fyn. Bamix se wet ‘n dry mill is perfek om 1 k per bestanddeel fyn te werk en dan later alles saam te meng.

140 g (1 k) bruismeel
150 g (¾ k) wit suiker
2.5 ml (1/2 t) fyn kaneel (opsioneel)
2.5 ml (1/2 t) sout
125 g (½ k plus 15 ml) botter of 80% vetinhoud bakkersmargarien

Meng die klapper en hawermout mengsel met koekmeel en suiker. Vryf die botter in met vingerpunte of kortpad: plaas die bestanddele in ʼn voedselverwerker en meng totdat die bestanddele soos broodkrummels lyk.

45 ml (3 e) kookwater
30 ml (2 e) goue stroop
2.5 ml (½ t) koeksoda
2.5 ml karamel geursel
2.5 ml vanielje geursel

Meng die gouestroop met kookwater en roer tot eenvormig. Roer die koeksoda by asook die geursels.

Meng die vloeistof met die meelmengsel en rus vir 30 minute. Voorverhit oond na 180C en brei bakplate voor vir die bak van die koekies. Silikoon velle is perfek om hierdie koekies mee te bak. Loer onder my winkel vir die velle.

Vorming van koekies:
Per hand: Rol die deeg in een lang rol en druk dan in ʼn reghoekige vorm, bedek met kleef plastiek en vries vir ʼn uur. Sny dan in 5mm dik repies en spasieer ʼn vinger spasie uit mekaar.

Per vleismeule of koekiemeule: Plaas al die deeg in die meule en pas ʼn koffiekoekie vorm of ʼn langwerpige vormpie in die buis en rol dan in repe en sny in 7 cm repe. Spasieer ʼn vinger spasie uit mekaar

Bak by 180 C vir 10-15 minute. Laat goed afkoel voordat die koekies gestoor word in ʼn lugdigte houer. Koekies vries ook baie goed.

Bron: Annelien Pienaar, www.annelienpienaar.co.za, Kersfees 2020
Hoeveelheid: 30-50 koekies afhangend hoe dik jy sny en die grootte van die plaatjies.