Botterversiersel

Botterversiersel

Het jy al ooit gesoek na ‘n dood gewone botterversiersel resep wat proe soos ‘n droom, soek nie verder nie. Hierdie resep kan aangepas word vir vanielje of sjokolade versiersel. Ek gebruik net Rama of Storkbake vir hierdie resep. Botter is net so duur dat ek deesdae maar by laas genoemde hou.

Indien jy ‘n perfekte wit versiersel wil verkry word Holsum voorgestel om as smeer te gebruik. Ek het egter met jare se ervaring geleer: as jy gewone bakkersmargarien neem en klits vir ongeveer 5-8 minute voordat jy die versiersuiker byvoeg, die kleur ligter word, klits na byvoeging weer ongeveer 5-8 minute totdat die versiersel van lig geel na wit verander het.  Een woord van waarskuwing as dit by die gebruik van kleursels en geursels kom. Deesdae word daar verskeie soorte middels ingevoer. Maak seker indien jy ‘n nuwe soort (nie die wat in die kettingwinkels is) gebruik dat jy proe soos jy werk. Die gel kleure is baie sterk en dus moet jy letterlik druppel vir druppel byvoeg totdat die regte kleur verkry is. Die geursels is ook so gekonsentreerd dat jy ook liefs moet proe soos jy werk. Meeste is nou in olie vorm en baie baie sterk in smaak.

200 g Margarien, “bake” soort – kamer temperatuur
500 g Versiersuiker plus 50 ml kakao (indien jy sjokolade kleur wil maak)
50 ml Melk
20 ml Vanielje geursel of geursel van keuse
Kleursel van keuse – voeg by soos verlang

Room die botter tot lig en donsig, voeg die versiersuiker en melk by en  klits baie goed deur totdat dit lig en romerig voorkom. Indien jy sjokolade versiersuiker wil maak voeg dan by lg stap die kakao saam met die versiersuiker gesif by.

Voeg nou die geursel en kleursel by.

HOEVEELHEID: Genoeg vir 2 laag koek om bo en kante asook tussen die lae te versier.

BRON: Annelien Pienaar, www.bosenbergguestfarm.co.za, 2015

 

Print Friendly, PDF & Email
2017-09-20T16:49:13+00:00 0 Comments

Leave A Comment