Vandag was ‘n dag vol verrassings. Ek het hierdie slaai die eerste keer by my Duitse skoonsus geëet jare gelede. So het ek die resep by haar gekry en soos die jare verby gegaan het, het ek nie dit in ‘n harde kopie aangeteken nie en die papiertjie het verlore geraak. Ek het maar so op gevoel die slaai gemaak maar daar was altyd ietsie kort. Vandag toe ek my rekenaar aansit kry ek ‘n FB inbus van Charmaine Louw met die presiese resep soos wat Christa dit vir my gegee het! Tot op die woord en letter presies net so! Baie dankie Charmaine vir die resep.

Ek kan julle verseker dat hierdie slaai voorwaar ‘n treffer is. Hierdie is ‘n slaai wat niks van oorbly nie, dit word vinnig opgeraap! Die slaai word net voor opdiening aan mekaar gesit en die slaaisous op die laaste minuut oor gegooi. Hierdie is ‘n resep wat regtig bewaar moet word. Soms sit ek bietjie feta by vir variasie of bokmelk kaas…lekker speel en geniet!

VARS SLAAI
2 Klein groen kooltjies – fyn gekap
1 Ui of sprietui – fyn gekap
1 Bakkie mangetout – fyn gekap  (sien foto)
1 Seldery stingel – opsioneel
½ k Koljanderblare of pietersielie na smaak – gekap

METODE
1. Meng al die bestaddele saam.

KRAKERIGE LAAG
100g Amandelvlokkies of neute van keuse
1 Pakkie 2 min noedels (hoendergeur)
125 ml Sonneblomsaad
100 ml Sesamsaad

Plaas al die bestanddele in ‘n kleef vrye pan en rooster die amandels, noedels wat jy grof breek met die hand, sesamsaad en sonneblomsaad saam totdat die amandels begin verkleur.

Gooi die bestanddele dadelik uit in ‘n aparte bakkie, anders gaan die amandels brand.

SOUS
125 ml Olie
65 ml Sagte bruinsuiker
65 ml Wit asyn (ek gebruik wit balsamiese asyn as dit invoorraad is)
15 ml Sojasous
5 ml Hoendergeursel (wat in pakkie was) – opgelos in 15 ml kookwater

Meng die olie, bruin suiker, asyn, soja sous en hoender aftreksel saam.

Net voor opdiening word die slaai netjies op ‘n plat slaai bak oopgestrooi. Daarna volg die krakerige neute en dan die sous. Onthou hierdie is nie ‘n slaai wat kan oorstaan tot die volgende dag nie. Die pasta gaan pap word.

HOEVEELHEID: 6 – 8 persone.