‘n Heerlike fudge vir klein handjies om by te staan want die mengsel word nie kokend warm gemaak.

NOTA: daar gaan twee aparte kleure berei word. Dit word dan met mekaar liggies vermeng om die marmer effek te kry. Die mengsel kan ook in silikoon sjokolade vormpies gedruk word, bevries vir ‘n uur en dan uit gedruk word. Of net in ‘n pan gedruk en later in blokkies gesny. Jy kan met kleursels en geursels speel vir heerlike geure. 

300 g (1 ½ k) melk sjokolade of donker sjokolade, bakkers tipe
300 g (1 ½ k) wit melk sjokolade, bakkers tipe
385 g (1 ) blik kondensmelk
200 g versiersuiker, gesif
Paar druppels peperment essensiele olie
Groen voedsel kleursel

Indien jy silikoon pannetjies of vormpies gebruik is geen voorbereiding nodig. Indien jy glas of metaal panne gebruik voer die vorms uit met bakkerspapier. Hou eenkant. Onthou asb om silikoon vorms direk op ʼn bakplaat te sit as jy werk want dit is baie moeilik om ʼn pap mould op te tel as dit gevul is. Reghoekige mates min of meer vir ʼn pan is 20 cm min of meer by 20 cm.

Smelt beide sjokolades in aparte bakkies oor dubbelkoker en hou warm. Verdeel die kondensmelk tussen die twee sjokolades en roer goed deur. Gevolg deur die versiersuiker wat verdeel word tussen die twee bakkies. Werk goed deur.

Geur die wit sjokolade mengsel met die olie en kleur groen. Neem die twee mengsels en giet bymekaar. Dit sal ‘n stywe massa wees. Werk vinnig, knie liggies en druk dan in voorbereide pan of vorms. OF

Skep hopies van elke kleur na gelang van die effek wat jy wil verkry in die moulds…trek n mes punt of sosatie stokkie deur om ʼn marmer effek te verkry.

Plaas in yskas om te stol vir ‘n uur.

Verpak dadelik en hou lugdig en kan op die rak vir 2 maande gestoor word of gevries vir 6 maande.

Hoeveelheid: 1 x 20 x20c, pan
Bron: www.annelienpienaar.co.za deur Annelien Pienaar 2022.
Deel altyd my resepte via hierdie link vanaf my webtuiste. Copy en Paste van my resepte op sosiale media word nie toegelaat tensy jy toestemming vra by boerekostwist@gmail.com