Dit is nou weer aspersie tyd en selfs my troeteldiere hier op die plaas help pluk. Ek het eintlik vergeet van die aspersies wat ons geplant het en op ‘n dag toe ons gaan ertjies soek, kom die honde al stoeiende met bekke vol aspresies verby. Dit was omtrent ‘n gesig…ons het net gelag en seker gemaak die tuin hekkie bly toe vir eers. Hier is my eenvoudige maar smaaklike manier om aspersies te bedien. As variasie tot die sousie kan knoffel en parmassaan na smaak bygevoeg word.

30 aspersie stele, skoon gemaak en dooie stingels af gebreek
125 ml vars suurlemoensap
100 ml gesmelte botter
1 e Groente sout p.211, Boerekos met ‘n Twist kookboek

Kies ‘n groot genoeg kastrol om die aspersies met lang stingels gemaklik in te pas. Vul met ‘n kwart water aan en kook die water. Voeg 1 t sout by en voeg die aspersies by en stoom met deksel vir 5 minute.

Terwyl die aspersies kook smelt die botter en suurlemoensap saam in ‘n pan. Skep die aspersies oor in die pan en roer braai 2 minute en sprinkel die Groente sout oor.

Bedien dadelik.

Nota: Die suurlemoensap kan verminder word na smaak. WAt ook ‘n heerlike toevoeging is, is die Gepekelde Suurlemoene, wat fyntjies op gekap word en saam geroerbraai word in die plek van die suurlemoensap.

Bron: Annelien Pienaar, 2019, My groente tuin en die Filistyne!