Romerige Sjokolade versiersel

Romerige Sjokolade versiersel

Ek hou van veelsydigheid van resepte. As jy na hierdie resep kyk val dit in die klas van ‘n Ganache resep. Die versiersel kan ook as ‘n doopsous of selfs sous vir roomys en ander terte en koeke gebruik word. Die raklewe van hierdie sous is ongeveer 3 maande in die yskas. Wanneer jy dit wil gebruik, laat buite om tot kamertemperatuur te kom en dan is die kleur ook weer mooi glansend soos in die foto gesien.

Onlangs na my een Consol bottel wat gemerk is: “Mamma se sjokolade sous” gesoek. Toe ek begin ondersoek instel, was daar ‘n middernag fees gewees met malvalekkers, plaatkoekies en wafels van alle dinge, alles gedoop in die naam van sjokoladesous!

½ k wit suiker
½ k kakao, gesif
½ k water
½ k botter, gesout
½ k goue stroop
1 k sjokolade splinters (goeie kwaliteit sjokolade)
½ k room

Plaas die suiker, kakao, water, botter en gouestroop in ‘n kastrol en verhit sodat die suiker smelt. Sodra die suiker gesmelt het, kook vir 2 minute en verwyder van hitte.

Voeg die sjokolade splinters en room by die warm mengsel en moenie roer vir 5 minute, draai die kastrol in die rondte. Die sjokolade sal baie vinnig smelt as dit ‘n goeie gehalte sjokolade soos bv. Lindt 70-90% is.

Klits dan met ballon klitser deeglik deur. Laat die mengsel goed afkoel en plaas dan verder in yskas vir 30 minute en klits met klitser weer goed deur.

Bron: Annelien Pienaar, Nuwejaar vieringe Desember 2017
Hoeveelheid: 600 ml

2017-12-29T13:09:27+00:00 6 Comments

6 Comments

  1. Amanda van der Merwe December 30, 2017 at 10:19 am - Reply

    Nom nom, die sjokolade sous lyk HEERLIK! Gaan defnitief maak en op roomys voorsit. Dankie vir al die lekker resepte Annelien.

    • Annelien December 30, 2017 at 10:45 am - Reply

      Amanda, groot plesier. BKT groete Annelien Pienaar

  2. Roline Halliday January 2, 2018 at 6:11 am - Reply

    Dankie Annelien, gaan beslis die sous maak, maar ek is bevrees ek gaan dit net so opeet en nie wag vir n koek of roomys nie… geseende nuwe jaar vir jou en jou gesing

    • Annelien January 2, 2018 at 11:02 am - Reply

      Hallo Roline, ja ek is selfde, soos ‘n stout kind oor hierdie nutella happie.

  3. Christelle January 20, 2018 at 7:18 pm - Reply

    Myne sopas klaar en in yskas. Mmmmm
    Heerlik!!! maar nog te dun om koek te smeer. Raak hy bietjie dikker in yskas?

    • Annelien January 21, 2018 at 12:35 pm - Reply

      Hallo Christelle, maak seker jy werk met ‘n goeie kwaliteit sjokolade. Verkoeling gaan verseker die mengsel laat verdik. Groete Annelien

Leave A Comment