Gekraakte Sjokolade koekies

Gekraakte Sjokolade koekies

Hierdie is ‘n spoggerige koekie vir ‘n geskenkie om te gee en ook om voor te sit vir ’n spesiale gas. Die koekie is heerlik bros en deur drenk met sjokolade geure, probleem is ek kan nie myself in toom hou as dit so effens lou is…death by chocolate!

Een van die geheime van hierdie koekie is die feit dat dit eers verkoel moet word voordat dit gebak word. Die ander geheim is die mengsel van mielieblom en versiersuiker waarin die koekie gerol word voordat dit bak. Moenie in die versoeking kom om net versiersuiker te gebruik nie…die koekie deeg se bestanddele sal die suiker oplos en die wit van die versiersuiker verdwyn tydens die bakproses.

130 g (1 k) versiersuiker
120 g (1 k) mielieblom
200 g donker sjokolade
115 g (½ k) botter of bak margarien
115 g (½ k) strooisuiker
3 eiers
5 ml vanieljegeursel
280 g (2 k) koekmeel
25 g (¼ k) kakao
5 ml (1 t) bakpoeier
Knippie sout

Sif versiersuiker en mielieblom saam twee maal in ‘n diep bak en plaas eenkant.

Smelt sjokolade en botter in dubbelkoker oor lae hitte en roer gereeld totdat die mengsel gesmelt is. Verwyder van hitte. (Onthou die water onder in die kastrol wat as dubbelkoker gebruik word mag nie die bak wat in die kastrol hang raak nie. Die water mag ook nie borrelend kook nie, want as daar net een klein druppeltjie water in die sjokolade land, skif die mengsel en word een bol. Die proses kan nie omgekeer word nie.)

Roer die strooisuiker by die sjokolade mengsel in en hou aan roer totdat die suiker gesmelt het. Voeg die eiers een vir een by en klits deeglik na elke byvoeging. Voeg die vanieljegeursel by en meng weer goed deur.

Sif koekmeel, kakao, bakpoeier en sout saam. Vou by die sjokolade mengsel in en meng goed. Plaas deeg in ‘n sakkie en druk die deeg plat. Plaas die deeg in yskas om te verkoel vir 30 minute. Moenie in ‘n bol hou nie want die deeg verkoel nie eweredig nie, die “core” sal warm wees en buite koud.

Voorverhit oond na 160 ℃ en berei bakplate voor met Koekpan smeer op p. 12 in die Boerekos met ‘n Twist kookboek. Haal die mengsel uit die yskas en skep 5 ml tot 10 ml hopies uit en rol in balletjies. (Indien jy warm hande het, hou ’n bak met yswater eenkant om jou hande koud te maak). Plaas die gerolde balletjies in die versiersuiker mengsel en skud goed om die balletjies te bedek. Ek sit so 5 op ‘n keer in die bak. Plaas versigtig op bakplaat ongeveer 4cm uitmekaar. Die koekies sprei as dit bak.

Bak vir 10-15 minute totdat die koekies redelik hard en ferm is.

Lekkerste koekies ooit!

Bron: Annelien Pienaar, 2016, Bos en Berg gasteplaas.
Hoeveelheid: 50

2018-02-08T07:22:21+00:006 Comments

6 Comments

  1. Annatjie Mc Callum December 17, 2017 at 2:41 pm - Reply

    Baie danqi vr die resep. Gaan hom verseker probeer!

    • Annelien December 17, 2017 at 3:02 pm - Reply

      Annatjie, groot plesier en geniet. Groete Annelien

  2. Sydonia Saptoe December 20, 2017 at 2:32 pm - Reply

    Klink na n wenner nes al jou ander resepte! Gaan dit somr more bak. Baie dankies Annelien! Jy is n ster 🎇

    • Annelien December 20, 2017 at 3:59 pm - Reply

      Baie baie dankie vir die mooi kommentaar. Vir julle Twisters sal ek my vingers deur bak. Groete Annelien Pienaar.

  3. Elsabe de Bruyn February 7, 2018 at 3:24 pm - Reply

    Annelien – ek verstaan hierdie deel van die instruksie nie lekker nie: Plaas houer net so in die yskas vir 30 minute om te verkoel, sprei die mengsel oop om eweredig koud te word.

    Moet die deeg oopgsprei word of nie – want die 2 instruksies spreek mekaar tee?

    • Annelien February 8, 2018 at 7:11 am - Reply

      Vir beslag om eweredig af te koel…druk dit teen die kante van die bak plat sodat dit ‘n eweredige lagie vorm of jy kan dit in ‘n sakkie sit om plat te druk. ‘n Bol deeg neem langer sodat die core temperature kan afkoel. Dus voordat jy die houer in die yskas plaas, sprei die mengsel oop…dit is net ‘n wenk. Groete en ek sal rephrase. Annelien Pienaar

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.