Die beste Boontjiesop ooit!

Die beste Boontjiesop ooit!

1. Boontjies bevat ‘n aflatoksien genaamd Phaseolus vulgaris. Hierdie toksien op die buitekant van die boontjie veroorsaak erge winderigheid, maagkrampe, diaree en hoofpyn. Nou verstaan ek hoekom my man van kompressie pitte praat!

2. Om van die toksiene ontslae te raak moet die boontjies oornag in water geweek word sodat dit kan afkom. Die bone moet vir 10min gekook word dan om die toksien maksimaal te verwyder. Spoel met elke proses die bone deeglik af.

3. Verder kan jy normaal kook…ek kook altyd my boontjie sop in die Slow cooker en hou dit daarin vir opskep en dan weet ek dit bly ook heelik warm.

4. Ek het al uit ondervinding geleer om maar die pakkie boontjies uit te gooi in ‘n skinkbord en al die klippies en stokkies te verwyder…

Resep
2k Suiker bone, droog
2 Uie, grof gekap
8k Koue water
250g Spek vleis of beesskenkel
2k Melk
1 pakkie Beesstertsop
2e Suurlemoensap
Sout en peper na smaak

Metode:
1. Verwyder eers alle onsuiwerhede in die bone en was dit voordat dit oornag in koue water geweek word.

2. Gooi die water die volgende dag af, spoel bone weer, en vul kastrol waarin jy die bone gaan kook weer met nuwe vars koue water.

3. Verhit die bone en kook stadig tot dit kook en voeg die spek by. Laat vir 1 uur kook.

4. Voeg die uie by en kook nog ‘n uur.

5. Druk die bone met ‘n masher effens fyn, of soos jy daarvan hou.

6. Verhit weer totdat die sop kook en voeg geurmiddels by.

7. Verdik die sop met die aangemaakte beesstert sop en melk, laat opkook en bedien met tuisgbakte bruibrood en varkvet.

Lewer: 6 porsies

Bron: Hantie Bezuidenhout, 1975

Print Friendly, PDF & Email
2017-03-25T12:37:10+00:00 11 Comments

11 Comments

  1. C March 25, 2017 at 6:22 pm - Reply

    Toets

  2. Magda Nienaber April 14, 2017 at 7:34 pm - Reply

    Annelien jou resepte is awesome!!
    Waardeer al jou werk moeite om alles perfek vir ons op fb tesit.
    Seèn vir jou
    Magda

    • Boerekos April 14, 2017 at 8:24 pm - Reply

      Groot plesier…solank ek die hele SA aan die brand kan kry om te wil kook en tyd met geliefdes te deel…dan het ek in my doel geslaag. Geniet. Groete A

  3. Liza April 15, 2017 at 4:51 am - Reply

    Jou kos is amazing en ek is baie lief vir boontjie sop

    • Boerekos April 17, 2017 at 7:49 am - Reply

      Dankie vir die mooi briefie, hoop jy gaan nog sommer baie saam met die BKT span kook…Groete Annelien

  4. Annetjie de Lange April 15, 2017 at 7:45 am - Reply

    Wil graag resepte per epos ontvang

    • Boerekos April 17, 2017 at 7:50 am - Reply

      Hallo Annetjie, loer asb in jou inbus vir die “Confirmation” epos om jou subskripsie te aktiveer. Groete Annelien

  5. Wanda Kotze April 20, 2017 at 6:28 pm - Reply

    Boontjiesop so reg uit my kinderdae!!

    Die resep lyk heerlik! Koue in Bloemfontein begin al byt…kan nie wag om die resep uit te probeer nie!

    • Boerekos April 21, 2017 at 6:25 am - Reply

      Ja, die perfekte winterskos…geniet ek kom spog met jou sop op die Boerekos met ‘n Twist groep op Faceboek.

  6. Wendy July 6, 2017 at 12:31 pm - Reply

    Heerlik verby, sal nooit weer n ander resep gebruik nie. Ek het murg bene by gesit en dit was heerlik. Heel dag in die slow cooker gehad, maklikste manier om sop te kook.

    • Annelien July 6, 2017 at 8:38 pm - Reply

      Baie dankie Wendy, hoop jy gaan jou Slowcooker noooit weer in die hoekie weg steek nie. Groete Annelien

Leave A Comment