Môre Twisters. Ek deel met julle ‘n comment wat ek gemaak het op ‘n Twister se comment…rakede preserveermiddels ens en so ‘n uittreksel oor wat ek baie oor preek in my klasse.

Het jy al so daaraan gedink. Mikrobes (swamme, bakterie en virusse) is die varkies van die natuur. Hul werk is om alle afval te verteer…imagine ‘n wereld sonder hierdie outjies…dit sou septies gewees het. Nou gaan ek terug na die feit dat die goeie mikrobes in die natuur ook in jou ingewande is…maag en derms. Sonder mikrobes en ensieme in die ingewande kan vertering ook nie plaasvind. Nou kom die industrie en gooi preserveermiddels by om sekere mikrobes dood te maak. Nie noodwendig slegte mikrobes nie…en dan eet jy bv ‘n stukkie brood en jy kla van maagpyn. Nou die feit van die saak is die mikrobe wat moet help met vertering in jou maag, kan nie sy werk doen nie want die preserveermiddel in die brood verhoed dit. So nou kan dit nie verteer word en gaan dan deur na die derms waar die stysel dan fermenteer en jou “maag” (eintlik derms) laat opblaas en dan spasma’s ens veroorsaak. Lank en kort ek leef sonder preserveermiddels. My yoghurt wat ek maak hou 8 weke op die rak sonder die gemors en ek pasteuriseer self. Geen meganiese prosesse soos homogenisasie ens…oe jong ek preeek baie in my klasse oor die klas van nonsens en dan hang die mense se monde oop. Onthou: “Ons is die proefkonyne van die chemiese revolusie wat in die kos industrie plaasvind en willens en wetens betaal ons daarvoor deur dit te ondersteun.” (Tannie Santa Bester se woorde geleen van jare gelede). Het jy al gedink hoekom ‘n produk moet aantoon dat dit verryk is? WAt het die industrie aaan die prosesse gedoen dat die nutriente in die verlore gegaan het in die eerste plek? Is die nutriente sinteties of natuurlik van aard? Ek kan die hele dag oor hierdie onderwerp skryf! Dit was ook oorspronklik die rede waarom ek BKT begin het…om julle intelig om gesonder te leef.

Lekker dag Twisters en hoop julle het genoeg stof tot nadenke en gaan beter keuses in die winkels maak. Skole kan gerus meer met die vak Lewens Orientering doen en die kinders beter opvoed oor Voedingstatus ens.