Vleis

Vleis 2017-03-26T14:23:45+00:00

Vleis

Hoender Satay met Pindakaas sous

Hoender sosaties is een van my gunsteling happies om in die Filistyne se kosblikke te pak met ‘n sousie by. In die Boerekos met ‘n Twist kookboek is daar Ouma Hantie se Knoffelroomsous en op die webtuiste die Pindakaas sous. Marineer die hoender in ‘n eenvoudige yoghurt en olyf olie sous en die hoender is […]

To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.

By | January 5th, 2018|Categories: BKT Lede, Pluimvee|0 Comments

Gammon en pekeling van vleis

Pekeling van vleis, maak jou eie Gammon Ek is baie lief vir “gammon”, stukkie gesoute “silverside” skyfies en enige soutvleisie. Daarom het ek dit goed gedink om julle te leer hoe om groot stukke vleis te pekel en gaar te maak. Daar is ‘n heerlike glans sousie vir die gammon aan die einde van die […]

To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.

By | December 19th, 2017|Categories: BKT Lede, Vark, Wild|0 Comments

Feestelike Kalkoen

Kalkoen was nogal in die ou dae ’n gereelde item op die spyskaart gewees. Maar namate die samelewing verstedelik het, het die gebruik van kalkoen ook minder geword. Ek dink met geboortebeperking het gesinne se getalle ook gekrimp en een hoender is genoeg om drie of vier te voed i.p.v. die span van 9 mense […]

To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.

By | December 8th, 2017|Categories: BKT Lede, Pluimvee|0 Comments

Heel oond gebakte skenkel

“Grot man” styl vleis soos die Filistyne van my dit noem. Onlangs die waarde van ‘n ongesnyde skenkel ontdek toe die slagter die bestelling verkeerd verstaan het. Die totale massa van die been wat ek bestel het was 3 kg en wel, die hele gesin het saam aan hierdie been gesmul. Skenkel is maar aan […]

To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.

By | December 2nd, 2017|Categories: Bees, BKT Lede|0 Comments

Vark Krakelinge

Wanneer ek die geleentheid kry om Kaiings te maak of heerlike Vark krakelinge is my eerste keuse altyd Vark lies of Vark pens velle. Ek is baie bevoorreg om in ’n area te woon waar ek vrye toegang tot vleis het met al die boere rondom ons. Dus, kry ek heerlike vark wat geen vismeel […]

To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.

By | September 29th, 2017|Categories: BKT Lede, Vark|0 Comments

Pikante Hoender Mayo tertjies

Hierdie is so ’n effense kroek kors tussen ‘n blaardeeg en broskors. Die geheim is die koud bewerking van die deeg en die verhouding van smeer tot koekmeel. Verder is hierdie deeg binne 5 minute gereed, geen rustyd nodig nie. Die ongebakte tertjies kan gevries word vir 3 maande en kan van gevriesde toestand dadelik […]

To access this post, you must be logged in and have an active membership. Log in here log in or purchase 6 Maande lidmaatskap or 12 Maande lidmaatskap.

By | September 25th, 2017|Categories: BKT Lede, Fyngebak, Pluimvee, Sout terte|0 Comments