Wat kan ek oor hierdie heerlike, speelse reseppie sê behalwe, wow! Ek weet nie hoekom ek die resep nooit by my moeder gekry het nie. Sy het die skuimpies uit haar kop vir ons gemaak en nêrens ‘n geskriffie met die resep…oral gesoek. Ek het as kind self dit baie gemaak omdat dit so maklik is en jy nie kan seer kry nie, markdag of koekverkoping by die skool, was hierdie skuimpies vinnig uitverkoop.  My kinders kan nie genoeg kry van die heerlike smelt in die mond sherbit skuimpies nie.

4 Groot eiers, by kamertemperatuur
160 g Strooisuiker
5 ml Mielieblom
1 pakkie Moirs jellie, engie geur!
Few drops of Moir’s food colouring

1. Meng die strooisuiker, mielieblom en die jellie poeier (onaangemaak) saam en met ‘n draad klitser meng deeglik deur.

2. Klits die eierwitte tot stywe punt stadium. Gebruik net ‘n glasbak of ‘n metaalbak, nie plastiek nie. Die eierwitte gaan nie styf word nie. Klits dan letterlik een eetlepel suiker per minuut by en hou aan klits tot al die suiker ingewerk is.

3. Spuit op ‘n gesmeerde bakplaat wat met mielieblom gesprinkel is vormpies.

4. Bak by 150 ℃ vir 30 minute of tot droog. Jy kan kies hoe jy van die binnekant hou…as jy hou van taai en klewerig is 30 minute genoeg. As jy hou van droog dan droog jy langer en teen 10 ℃ laer.

ENGLISH VERSION
RECIPE
4 Large Eggs, room temperature
160 g Castor sugar
5 ml Cornstarch (Maizena)
1 Packet Moir’s Jelly, any flavour of your choice
Few drops of Moir’s food colouring

METHOD
1. Sift together the castor sugar, cornstarch and jelly.

2. Beat the egg whites until soft but stiff peaks start to form. Add a tablespoon of sugar at a time and beating one minute before adding another spoon. Continue until done. Test the meringue not to feel any sugar.

3. Pipe the meringue onto a dusted baking sheet.

4. Bake at 150 ℃ for 25 -3 0 minutes to have a nice soft centre or longer to have a dry meringue. But take care to drop the temperature by 10 ℃.

Bron: Annelien Pienaar, 2017