Appelkoos konfyt

Appelkoos konfyt

In die Suid-Afrikaanse kos kultuur is appelkooskonfyt seker die voedsel item wat die meeste in geregte gebruik word. Dink aan jam tertjies, wildebees ogies of te wel lepel steeltjies, konfyt skywe, tussen lagie met koeke, asynpoeding, gemmerkluitjies, potjiekos souse, bredies, kerrie-en-rys, jaffels en die lys hou aan. Dus, moet elke huis ’n potjie appelkooskonfyt vir die wis en die onwis besit. Onthou dat wanneer appelkooskonfyt gekook word die kleur van die konfyt deur paar faktore bepaal word.

Hoe jonger die vrug, hoe ligter die konfyt. Hoe vinniger jy kook, hoe ligter die konfyt.

1 kg appelkose, halveer
750 g witsuiker
5 appelkoos pitte (in gaasdoek verbind)
1 k water

Sprinkel die witsuiker oor die appelkose en pitte en laat oornag staan om vog te trek.

Volgende dag verhit die mengsel met die water baie stadig en roer aanhoudend. Was kante van die kastrol af en sodra die suiker opgelos het, kook baie vinnig totdat die mengsel verdik vir ongeveer 45 minute.

Bottel die appelkooskonfyt dadelik in gesteriliseerde warm flesse. Onthou om die pitte uit te haal.

Bron: Annelien Pienaar, www.bosenbergguestfarm.co.za
Hoeveelheid: 3 x 375 mℓ botteltjies

 

Print Friendly, PDF & Email
2017-11-02T20:28:25+00:00 0 Comments

Leave A Comment