Heuning gemarineerde Kortrib skywe

Heuning gemarineerde Kortrib skywe

Hierdie is my piekniek happie vir die kinders as ons rivier toe gaan om te kuier. Hulle speel en stap in die bos en kom vra dan vir ’n knaag dingetjie. Die kortrib skywe word sommerso langs die vuurtjie se vlamme gerooster voordat die kole gereed is…die sousie word bros en heerlik. Hierdie sous is ook perfek om kleiner stukkies vleis soos hoender vlerkies mee te marineer en so oor die kole te braai.

500 g kortrib skywe (vark of bees) foto: vark
125 mℓ (½ k) heuning
60 mℓ (4 e) balsamiese asyn
60 mℓ (4 e) treacle suiker
30 mℓ (2 e) tamatiepuree
125 ml (1/2k) appelsap of appelkoos sap
125 mℓ (½ k) olyfolie
30 mℓ (2 e) fyn knoffel
5 mℓ (1 t) gerookte paprika (Cape Herb ‘n Spice)
Sout en peper na smaak

Meng al die bestanddele behalwe vleis saam. Smeer oor die kortrib skywe en marineer oornag. Jy kan ook die kortrib skywe met die sous oor vries vir latere gebruik.

Braai oor die kole tot gaar…smeer van die ekstra sous oor van tyd tot tyd.

Bron: Annelien Pienaar, 2017, Piekniek en Kampkos
Hoeveelheid: 4 porsies

 

Print Friendly, PDF & Email
2017-09-08T05:58:37+00:00 0 Comments

Leave A Comment