Choc-chip cookies

Choc-chip cookies

Hierdie resep bak ek oor en oor met my kinders gedurende die vakansies. Veral die kleiner kindertjies geniet die tyd in die kombuis en is selfs bereid om skottelgoed te was en “opruim-tyd” te doen. ‘n Heerlike gesins projekkie.

Ek vervang die sjokolade splinters met neute of helfte van beide in die koekie se basiese resep. Indien jy ‘n groot koffie liefhebber is en hou van die bitter smaak van koffie bone, kan koffie bone grof gekap en ook in die beslag gebruik word…ek stel voor so 1 e is genoeg anders word die koekie te bitter. Hoop julle speel lekker met die resep!

560 g Koekmeel
60 g Mielieblom (maizena)
470 g Sagte botter
140 g Sagte bruinsuiker
150 ml Kitskoffie – Douwe Egberts aangemaak in 50 ml kook water – afgekoel
150 g Choc chips
Ekstra sjokolade splinters – koffiebone om mee te versier
Karamel sjokolade om oor te smelt

Voer ’n bakplaat met bakpapier uit. Voorverhit die oond tot 160 ° C.

Sif die koekmeel en mielieblom saam in ’n groot mengbak vir twee keer.

Room die botter en suiker tot lig en donsig. Meng die koffie deur. Daarna die sjokolade splinters.

Meng dan die koekmeel by en moenie te veel meng.

Hierdie koekies kan ook uitgerol en met koekie drukkers gedruk word of gebruik nou ‘n 15 ml maatlepeltjie en meet die deeg af. Rol ‘n bolletjie en druk effens plat. Druk ’n pekan nueut/koffieboon of versiering van keuse liggies bo-op elke koekie en sit vir sowat 1 uur in die yskas, bedek met kleef plastiek. Koekies wat eers verkoel word voordat dit bak se vette bak nie uit nie en die koekie kom mooi bros uit.

Bak die koekies vir 25 minute tot mooi ligbruin en bros. Laat afkoel. Bêre in ‘n lugdigte houer.

HOEVEELHEID: 100 koekies.

BRON: Annelien Pienaar, 2015, Kinderkook klas

 

Print Friendly, PDF & Email
2017-06-30T14:11:38+00:00 0 Comments

Leave A Comment