Jaffels

Jaffels

Hierdie is nou nie eintlik ’n resep nie, maar eerder ’n bespreking en antwoord van bak probleme t.o.v. jafels en ander toeknyp rooster broodjies.  Sit die brood vas aan die pannetjie? Breek en val al die vulsels uit? Hier is my idees rondom die gebruik van hierdie toeknyp pannetjies en hul werking. Dit maak nie saak of dit elektries of nie-elektries aangedryf word…almal werk op dieselfde beginsel.

1. Broodjies moet met regte egte botter gesmeer word. Margarien en sproei kleefwerende middels brand vas en gee ook nie daardie kenmerkende brosheid soos botter.

2. Pannetjies wat oor gasvlamme of elektriese plate gebruik word moet ten minste 3 minute aan beide kante verhit word op ongeveer die helfte van die gas of hitte verstelling wat daar is. Bv. As die gas stelling 1-6 is werk op drie.

Heerlike vulsel idees:
1. Kerrie Maalvleis resep op die webtuiste
2. Soet franseroosterbrood met Melktert vulsel: Maak die Soet mosbeskuit resep sê en bak dit soos ‘n gewone brood. Sny die brood in skywe en doop in geklitste eier. Plaas op pannetjie waarin botter gesmelt is. Skep lepels vol melktert pap in en maak weer toe met broodjie. Bak vir ongeveer 3 minute aan beide kante. Sprinkel met kaneel en versiersuiker mengsel met ’n sterkte wat jou pas.

Bron: Annelien Pienaar, Kookklas 2015, epos: boerekostwist@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email
2017-04-17T15:32:56+00:00 0 Comments

Leave A Comment