Rooisous Marinade vir alle vleis soorte.

Rooisous Marinade vir alle vleis soorte.

Hierdie is ‘n vinnige sousie om te maak en bevat al die bestanddele in ‘n normale koskas. Die sous braai die vleis mooi bruin en gee ‘n heerlike taai toffie lagie. Dus, suig die vingers af lekker, waar niemand jou kan sien nie! Van hoender, bees, skaap, vark, wild…dit werk soos ‘n droom.

500 mℓ (2 k) tamatiesous
125 mℓ (½ k) woestersous
125 mℓ (½ k) blatjang of appelkooskonfyt
125 mℓ (½ k) olyfolie of sonneblom olie
30 mℓ (2 e) sagte bruinsuiker
30 mℓ (2 e) heuning of molasse stroop
45 ml (3 e) fyn knoffel
30 ml (2 e) suurlemoensap

Meng al die bestanddele saam. Smeer oor vleis en marineer vir 1 uur of oornag. Die sous kan direk op vleis gesmeer word as dit oor die kole gebraai word. Dus vir die oond of kole uiters geskik. Stoor vir ongeveer 6 weke.

Hoeveelheid: 900 ml

Print Friendly, PDF & Email
2017-04-17T09:56:29+00:00 4 Comments

4 Comments

  1. Marley Roos April 17, 2017 at 1:44 pm - Reply

    annelien. ek is geregistreer, maar het nog nie jou brief ontvang nie! sterkte met jou nuwe blad!

    • Boerekos April 17, 2017 at 1:50 pm - Reply

      Hallo Marley, loer asb in jou spam folder of jou Confirmation epos vanaf my nie daar is nie. Dit mag dalk die rede wees hoekom jy nie die epos ontvang het nie. Laat weet my teen saterdag hierdie week of dit afgelewer is. Die eposse gaan teen vrydag aand tot saterdag oggend uit. Groete Annelien

  2. Gretchen June 11, 2017 at 6:57 am - Reply

    More Annelien. Ek wil graag hierdie sous maak en in my padstal aanhou. Moet dit in ñ yskas gehou word? Hou hy 6 weke op d rak of yskas?

    • Annelien June 11, 2017 at 6:23 pm - Reply

      Wanneer jy die bestanddele meng en verhit 5C bo kookpunt is dit geskik om gebottel te word in gesteriliseerde glas flesse met ‘n 3 maande raklewe. Groete Annelien

Leave A Comment