Tropical Chiken Salad on Ciabata

Tropical Chiken Salad on Ciabata

Die resep bestaan uit drie dele. Daar is die resep om jou eie Ciabata mee te bak, daarna maak jy ‘n slaaisousie aan wat ook vir ‘n maand in die yskas kan hou, en laaste die gemarineerde hoender repies. Hierdie is my naweek kuierkos vir my gaste by die Gastehuis op die plaas. Dus hoop ek julle geniet die ete sommer baie saam met my!

Ciabata of Pantoffel brood
500 g Steengemaalde Witbrood meel
380 g Lou water
5 g Kits gis
7 g Sout
30 g Olyf olie

Metode
1. Sif die koekmeel, gis en sout saam. Maak ‘n gaatjie in die middel van die meel en voeg die water en olie by en begin die deeg meng. Sodra die meel goed deur gemeng is en klam is, laat dit vir 10 minute rus. Knie die deeg na 30 minute totdat dit glad en elsties is. Hierdie deeg is ‘n baie nat deeg en moenie nog ekstra meel by kry nie. Indien jy gelukkig genoeg is om ‘n menger tuis te hê gebruik dit om jouself nie vas te plak aan jou deeg! Smeer ‘n plastiekbak of glasbak met olie en plaas die deeg daar binne om verder te rys.

2. Laat die deeg rus vir ongeveer 30 minute totdat dit dubbeld die volume gerys het. Vou die deeg in ‘n reghoek dubbel op mekaar sonder om die lug uit die deeg te druk. Laat weer 30 minute rus.

3. Sodra die deeg deur die 30 minute rus is, gooi die deeg op ‘n liggies meel bestrooide oppervlakte en vou die deeg in die helfte, laat rus vir 10 minute. Deel die deeg op in nie meer as 4 dele of in twee en vou elke stukkie deeg in derdes en laat 30min rus voordat dit gebak word.

4. Bak die brood in ‘n voorverhitte oond van 230℃ vir 5 minute en draai die oond se temperatuur af na 200℃ vir nog 15 minute. Spuit die kante van die oond voordat die brood in die oond geplaas word, hierdie water vorm stoom en voorkom dat daar te gou ‘n korsie vorm wat verhoed dat die brood maksimaal rys.

Gemarineerde Hoender repies
125 ml Karringmelk
5 ml Gerookte Paprika
4 Hoender borsies in repies gesny
Sout en Peper na smaak

Metode
1. Vryf die hoender borsies met die paprika in en meng die karringmelk goed deur die vleis repies.

2. Laat die repies vir 30 minute marineer. Oornag is perfek.

3. Braai die hoender repies in ‘n warm pan tot gaar. Laat eenkant om af te koel.

Balsamiese Slaaisous
50 ml Balsamiese asyn
15 ml Heuning
15 ml Bruinsuiker
½ Knoffel toontjie
50 ml Olyfolie
Knippie sout

Metode
1. Meng al die bestanddele saam en hou eenkant om oor die slaai te bedien.

Aanmekaar sit van broodjie
Gebruik enige groente wat jy in die yskas het om ‘n slaaitjie aan mekaar te sit. Vandag het ek frambose (wat ek by die buurman gegaps het), granaat pitte, koljander blare en repies spek vooraf gaar gemaak, pynappel, soetrissie in die slaai gesit en afgerond met boontjie spruite.

Sny die broodjie in die helfte en moenie  botter nie. Pak nou die slaai bestanddele op die broodjie se onderste helfte en eindig met die hoender repies en spruite. Indien jy ‘n vars krui in die tuin het sit so ‘n stingeltjie by.

Geniet met ‘n glasie wyn en goeie gesêlskap!

Besoek: https://annelienpienaar.co.za/ vir nog meer resepte en kreatiewe kos idees.

Epos: boerekostwist@gmail.com

English Version

Ciabata
500 g stone White bread flour
380 g lukewarm water
5 g Instant yeast
7 g salt
30 g olive oil

Method
1. Sift the flour, yeast and salt together. Make a hole in the center of the flour and add the water and oil and start mixing the dough. Once the flour is well mixed by and moist, let it rest for 10 minutes. Knead the dough for 30 minutes until it is smooth and elastic. This dough is a very wet dough and you must not add extra flour.  If you are lucky enough to have a mixer at home use it to prevent yourself gluing to your dough! Spread a plastic or glass bowl with oil and place the dough inside to further rise.

2. Let the dough rest for about 30 minutes until doubled in volume. Fold the dough into a rectangle double on each other without pressing the air out of the dough. Allow to rest for 30 minutes.

3. Once the dough has rest for the 30 minutes, toss the dough on a lightly floured surface and fold the dough in half, let rest for 10 minutes. Divide the dough in no more than 4 parts or in 2 and fold each piece of dough into thirds and allow 30 minutes to rest before baking.

4. Bake the bread in a preheated oven at 230 ℃ for 5 minutes and turn the oven temperature down to 200 ℃ for 15 minutes. Spray the sides of the oven before the bread is placed in the oven, the water forms steam and prevent a crust to form too soon that prevents the bread from maximum rising.

Marinated Chicken strips
125 ml Buttermilk
5 ml Smoked Paprika
4 chicken breasts into strips cut
Salt and pepper to taste

Method
1. Rub the chicken breasts with pepper and mix the buttermilk well through the meat strips.

2. Let the strips marinate for 30 minutes. Overnight is perfect.

3. Fry the chicken strips in a hot pan until cooked. Set aside to cool.

Balsamic dressing
50 ml Balsamic vinegar
15 ml Honey
15 ml Brown sugar
½ Garlic toe
50 ml Olive oil
Pinch of salt

Method
1. Mix all the ingredients together and set aside to serve over the salad.

Assemble sandwich
Use any vegetables you have in the fridge to make a salad. For today’s salad I used raspberries (which I pinch from the neighbor), pomegranate seeds, coriander leaves and strips of bacon that was fried in advance, pineapple, sweetpepper and topped with bean sprouts.

Cut the bread in half and do not butter. Pack the salad ingredients on the bread’s bottom half and end with the chicken strips and sprouts.

If you have  fresh herbs in the garden you can add a sprig.

Enjoy with a glass of wine and good company!

Print Friendly, PDF & Email
2017-04-10T10:47:09+00:00 0 Comments

Leave A Comment