Smelt-in-die-mond Vlakoekies

Smelt-in-die-mond Vlakoekies

As daar nou een ding is wat die Bezuidenhout dogters goed kan doen, dan is dit letterlik bolletjies rol en koekies bak! My jonger suster, Maryke Botha is die familie se baas koekie bakster en maak ons almal trots met haar gebak. Sy het my geleer om my vrees vir die koekie drukker van my Ma se tyd, te verloor.

My sus het jare gelede vir my haar smelt-in-die-mond vla koekie gegee, ek het toe bietjie gespeel met die resep en tot die volgende gevolgtrekking gekom:

1. Vervang die vlapoeier met mielieblom (maizena) om die perfekte brosbrood koekie (shortbread) te maak.

2. Vir die brosbrood koekie kan jy geursels soos suurlemoen, amandel, karamel en vanielje in gooi.
Ek sit soms vars laventel blommetjies vir kleur by.

3. As jy nie toegang het tot ‘n koekie druk masjientjie nie, dan kan jy die koekies in rolletjies oprol met kleefplastiek en dan oornag in die yskas laat verkoel om dan in perfekte wiele te sny en dadelik te bak.

4. Die resep kan met gemak vermeerder word.

5. Moenie die deeg in die yskas laat rus vir die koekie drukker nie, dit gaan te hard word en dan wil dit nie druk nie. Ek verkies om 4 e melk by die beslag te sit indien die deeg deur die koekie drukker gedruk gaan word. Vir die vleis meuletjie en handrol is dit nie nodig nie.

RESEP
300 g Rama of Stork bake (botter is die beste) – by kamertemperatuur
150 g Strooisuiker
2.5 ml Vanielje geursel of geursel van keuse
350 g Koekmeel
170 g Vla poeier of vervang vir brosbrood met mielieblom (cornstarch)
5 ml Bakpoeier
Knippie sout

METODE
1. Room die botter eers totdat dit lig en donsig is. Voeg dan die suiker by en klits weer totdat dit romerig en veerlig is. Klits dan die geursel by.

2. Sif die koekmeel, vlapoeier, bakpoeier en sout saam. Meng dit dan met ‘n houtlepel saam totdat die beslag egalig gemeng is.

3. Jy kan hier nou besluit of jy die koekiedrukker masjientjie gaan gebruik en of jy die rolletjie gaan doen. Vir die koekiedrukker plaas dadelik die deeg tot amper bo in die buis en begin te druk. Maak seker jou panne is goed gespuit.

4. Bak vir  10 minute by 200 ˚ C. Laat op die panne afkoel en plak op mekaar met ‘n basiese botterversiersel.

HOEVEELHEID: 500 g koekies.

BRON: Maryke Botha (Bezuidenhout) en Annelien Pienaar (Bezuidenhout).

 

Print Friendly, PDF & Email
2017-06-01T05:53:17+00:00 3 Comments

3 Comments

  1. Ina Bester April 8, 2017 at 9:30 am - Reply

    Ek wil graag die nuusbrief weekliks ontvang. Baie dankie

    • Boerekos April 8, 2017 at 10:22 am - Reply

      Ek sal jou probeer laai van my kant af. Maar onthou jy kan ook self inteken deur die Newsletter se deel met jou naam en ook jou epos adres in te vul. Jy sal net een maal per week die nuusbrief ontvang. Vrydag tot saterdag sal die briewe afgelewer word. Groete Annelien

  2. Ina Bester April 8, 2017 at 9:30 am - Reply

    Ek wil graag die nuusbrief weekliks ontvang. Baie dankie

Leave A Comment